MHN 100% Whey Pro 3000g

11320 Ft

Raktáron, 1nap

Timp de livrare: Raktáron, 1nap


Kiváló minőségű, ultra- és mikroszűréssel előállított tejsavó fehérje koncentrátum.

Várható kézbesitése 22, January 2018
  • x Választás törlése
SKU:1080100990. Gyártó: . Kategória: .

Termékleírás

MHN 100% Whey Pro

A termék kiváló minőségű, ultra- és mikroszűréssel előállított tejsavó fehérje koncentrátum, amely a legkiválóbb minőséget képviseli. A tejsavó fehérje a legmagasabb BCAA (elágazó láncú aminosavak: leucin, izoleucin, valin) koncentrációval (25%) rendelkezik. A tejsavó fehérje kb. 5-10% ép immunoglobulint tartalmaz, amely a szervezet immunrendszerének működését segíti, ezen kívül képes a belső glutathion (a szervezet legerőteljesebb természetes antioxidáns)-termelésének fokozására is. A tejsavó fehérje aminosav-szerkezete kiváló, 47,5% ún. testépítő aminosavakat (BCAA, arginin, glutamin és tirozin) tartalmaz. A tejsavó fehérje rendelkezik a legmagasabb biológiai értékkel (BV: 104). Alacsony zsír- és laktóztartalmú. L-glutaminsav tartalma a legmagasabb a fehérjék közül.

Felhasználási javaslat:

1 adagolókanál terméket keverjen el 200 ml vízben vagy zsírszegény tejben.

Háttérinformációk:

Tejsavófehérje rövid Ismertetés

Számtalan tudományos kutatás igazolja, hogy az akítv életvitelt folytatók, a rendszeresen sportolók szervezetének fehérjeigénye megnövekszik. Ennek az igénynek a fedezésére, pótlására ajánlott valamilyen fehérje-kiegészítő szedése. A fehérjeforrások közül a tejsavó (whey protein) messze kiemelkedik számos előnyös tulajdonságával. A tejsavó fehérje nem csak a testépítőknek, de minden sportolónak alapvető fontosságú és kihagyhatatlan kiegészítője.

Miért használjuk

Az izomépítés elképzelhetetlen és lehetetlen a megfelelő fehérjemennyiség bevitele nélkül. A tejsavó összetételét tekintve a legideálisabb izomépítő fehérje. Könnyen emészthető, gyorsan felszívódik, és olyan az aminosav összetétele, ami az izomépítés elősegítése mellett számtalan más előnyt is biztosít. A testépítők mellett azoknak a sportolóknak, akik szeretnék izmaikat az edzések után a lehető legjobb minőségű tápanyaggal ellátni a minél gyorsabb regenerálódás érdekében szintén tejsavó protein ajánlott.

A tejsavó fehérje mint alapanyag, összetevő megtalálható a legkülünfélébb termékekben. A jó minőségű szénhidrátos tömegnövelőktől (10-30% tejsavó), az MRP-ken át (20-50% tejsavó), az ún. designer proteinekig (amikben más – általában lassú felszívódású – fehérjeforrások mellett különféle arányban tejsavó is található). Még a diétás proteinkészítmények, fogyasztószerek is tartalmaznak (növényi fehérjék és rostok mellett) tejsavót.

Hogyan használjuk

Mennyiség: Az első lépés a teljes fehérjebevitel (normál kaja + kiegészítők) meghatározása. Figyelembe kell venni, hogy a rendszeresen sportoló egyének fehérje igénye magasabb az ún. átlagos, inaktív életet élőkénél. A testépítők pedig, akiknek az izmozatuk az sportolók között is átlagon felüli, még ennél is magasabb fehérjeigénnyel rendelkeznek. A fehérjeigény meghatározásakor figyelembe kell venni az elérni kívánt célt is (izomtömeg, testtömeg növelése illetve csökkentése – szálkásítás).

  • Az izomzat növeléséhez (anabolizmus) egészséges férfiak esetében szükséges napi fehérjemennyiség eléri a 2-3 grammot (1-1,5 gramm / font) testsúlykilogrammonként. Ezt a mennyiséget többé-kevésbé egyenlő részekre elosztva kell az egész nap folyamán minden étkezéskor elfogyasztani. Például egy 90 kg testsúlyú, intenzív súlyzós edzéseket folytató testépítő esetében ez 180-270 gramm fehérjét jelent naponta, ami 6 étkezést számolva 30-45 gramm fehérje étkezésenként.
  • Az izomzat megtartásához, vagy nők esetében a férfiakéhoz hasonló növeléséhez 1,5-2 gramm fehérje bevitelére van szükség testsúlykilogrammonként. Például egy 58 kg-os testépítőnő esetében ez 90-115 gramm fehérjé jelent, 6 étkezésre elosztva, ami étkezésenként 15-20 grammnak felel meg.

Megjegyzés: Tudományos kutatások igazolták, hogy nehézatléták, és testépítéssel rendszeresen, heti 4-6 alkalommal foglalkozók esetében a napi fehérjeigény igenis eléri, sőt meghaladja a napi 200-250 grammot, akármit is állít a dietetikus szakma. Igen(!!!!), az ilyen magas fehérje bevitel járHAT(!!!) mellékhatásokkal. Nagyobb megterhelést jelent a veséknek, a teljes kiválasztó-rendszernek, az emésztő-szerveknek, növeli az étel-allergiák kialakulásának esélyét, stb. DE!!! A intenzív és rendszeres edzést kísérő hiányos – azaz nem elegendő fehérjét tartalmazó – táplálkozás ezeknél KÁROSABB mellékhatásokat eredményezhet, mint pl. hiánybetegségek, krónikus malnutrició, az immunrendszer legyengülése. A súlyzós edzésről és a nagyobb izomzat utáni vágyról egyetlen férfit (és egészséges nőt) sem lehet lebeszélni, éppen ezért fontos, hogy aki csinálja, az legalább adja meg a szervezetének a fejlődéshez szükséges tápanyagokat!

Időzítés: A fent leírt módon meghatározott napi fehérjeszükséglet egy részét a “mindennapi” étkezéssel (csirkemell, hal, sovány fehér- és vörös húsok, tojásfehérje, zsírszegény és cukormentes tejtermékek, esetleg növényi fehérjék) kell bevinnünk. Minden olyan esetben, amikor erre 3-4 órnál hosszabb időn át nincs lehetőségünk, célszerű egy fehérjeturmix vagy egy MRP elfogyasztása.

A fehérjebevitel két legfontosabb ideje az edzést követő és a lefekvést megelőző étkezések. Ez az a két időpont, amikor a szervezetet KÖTELEZŐ fehérjével ellátni. Az edzés utáni időpontot a szakirodalomban “anabolikus ablak”-nak is nevezik. Ilyenkor képes a szervezet a legtöbb aminosavat az izmokba eljuttatni, és az izmoknak ilyenkor van ezekre a legnagyobb szükségük, ilyenkor képesek azokat a leghatékonyabban beépíteni. A tejsavó könnyen emészthető és az összes fehérjeforrás közül a leggyorsabban juttat szabad aminosavakat a véráramba. Sajnos ez a hatása az összes fehérjeforrás közül a legrövidebb ideig tart – magyarán a tejsavó egy “gyorsan felszívódó” fehérjeforrás.
A másik időpontnak, a lefekvés előttinek, azért van nagyon fontos szerepe, mert az alvás a szervezetünk leghosszabb “éhezéssel” töltött periódusa. A lefekvés előtti fehérjének lassan felszívódónak kell lennie, olyannak, amely a lehető leghosszabb ideig tudja szabad aminosavakkal ellátni a szervezetet. Ilyen a másik tejfehérje: a kazein. A tejsavó sem rossz lefekvés előttre, de nem az a legideálisabb.

Tanács: Minél intenzívebb (alacsonyabbra szorított kalóriabevitelű) diétát tartunk, annál fontosabbá válik, hogy az a kis mennyiségű tápanyag amit elfogyaszt(hat)unk a lehető legjobb minőségű és felszívódású legyen. Itt léphetnek a képbe a tejsavó protein kiegészítők. Egy jó minőségű tejsavó-protein kiegészítő alig tartalmaz szénhidrátot és zsírt, a többi fehérjeforráshoz képest magas biológiai érték, és az egyedülálló aminosav összetétel pedig biztosítja azt, hogy ez legyen az a tápanyag, amivel a leghatékonyabban tápláljuk az izmainkat még a sanyargató diéta alatt is.

Szinergikusan erősíti a hatását

A kreatin (monohidrát) és a tejsavó fehérje kombinációja mutatkozott egy friss kutatásban a legjobb edzés utáni regenerálódást segítő italnak.

Természetes előfordulása

A tejsavó a tejnek, a (túró) sajtkészítéskor visszamaradó, folyékony része. Ezt a folyadékot szűrve, tisztítva (laktóz-mentesítve) kapjuk meg a (porított) tejsavó-proteint.

Esetleges mellékhatásai

Biztonság: A tejsavó protein biztonságos élelmiszer, de azok, akik tej-fehérjére, tejtermékekre allergiásak, vagy kerüljék a használatát, vagy óvatosan próbálják ki az első pár alkalommal. A tejsavó protein koncentrátumok (Whey Protein Concentrates – WPCs) kisebb-nagyobb mennyiségben tartalmazhatnak laktózt, így a laktóz érzéknyek olyan termékeket válasszanak, melyek vagy nagyobb részben vagy teljes egészében csak izolátumot tartalmaznak, és fel van tüntetve rajtuk a laktózmentesség.

Toxicitás: Nem ismert.

Tiltólista: Maga a tejsavó fehérje teljesen természetes élelmiszer, nem szerepel semmilyen doppinglistán, ezért mindenki nyugodtan használhatja. Olyan összetett termékben, mint MRP-k vagy tömegnövelők, azonban lehetnek olyan kiegészítő anyagok, amiket egyedileg kell megvizsgálni.

 

 

 

 

 

További információk

Tömeg 3 kg
Kiszerelés

3000g

Íz

Csoki, Epres fehércsoki, Kókuszos csoki, vanília

Nincs még értékelés.

Írja le véleményét