Gain_Pro_500g_55e71023774b7

ANS Gain Pro 500g

1300 Ft

Raktáron, 1-3nap

Timp de livrare: Raktáron, 1-3nap


 

A ANS Gain Pro egy olyan alacsony kalória tartalmú speciális szénhidrát és proteinkeveréket tartalmazó izomtömeg növelő, melyben egyaránt megtalálhatóak az egyszerű és komplex szénhidrátok, valamint lassan illetve gyorsabb

  • x Választás törlése
SKU:00530333. Gyártó: . Kategória: .

Termékleírás

A ANS Gain Pro egy olyan alacsony kalória tartalmú speciális szénhidrát és proteinkeveréket tartalmazó izomtömeg növelő, melyben egyaránt megtalálhatóak az egyszerű és komplex szénhidrátok, valamint lassan illetve gyorsabban felszívódó fehérjék. A Gain Pro-ban található fehérje tejsavó fehérje koncentrátum, tojásfehérje proteinből és kazeinből áll.
Köszönhetően különleges fehérje összetételének a ANS Gain Pro-nak többek között immunrendszer erősító hatása van, továbbá megfelelő mennyiségű és minőségű aminosavakkal látja el az izmokat. Kazein tartalma miatt pedig az izmok sokáig és egyenletesen jutnak hozzá a növekedéshez szükséges aminosavakhoz.A ANS Gain Pro-t elsősorban olyan kezdő és középhaladó testépítőknek ajánljuk, akik az edzés után többlet szénhidráthoz és fehérjéhez szeretnének jutni.Készült: tejsavó fehérje koncentrátum, tojásfehérje protein, kazein, dextróz, maltodextrin, természetazonos aroma, természetes színezék és aszpartam édesítőszer felhasználásával.

Összetevők 100g 1 adag
Protein 10 g 5g
Energia 390Kcal 195Kcal
Szénhidrát 90g 45g
Zsír 0g 0g
Aminosav tart.
Alanine 200 mg 100 mg
Arginine 450 mg 225 mg
Aspartic Acid 1020mg 510 mg
Cysteine 140 mg 70 mg
Glutamic Acid 1020 mg 510 mg
Clycine 270 mg 135 mg
Histidine* 350 mg 175 mg
Isoleucine* 600 mg 300 mg
Leucine* 1100 mg 550mg
Lysine* 490 mg 245 mg
Methionine* 350 mg 175 mg
Phenylalanine* 520 mg 260 mg
Proline 605 mg 302 mg
Serine 400 mg 200 mg
Threonine* 605 mg 302 mg
Tryptophan* 180 mg 90 mg
Tyrosine 780 mg 390 mg
Valine* 900 mg 450 mg
Vitaminok
biontin 1,908 mcg 0,954 mcg
kolin 0,324 mg 0,162 mg
inozitol 1,116 mg 0,558 mg
Panthonic sav 0,0684 mg 0,0342 mg
B2 vitamin 0,0792 mg 0,0396 mg
Niacin 0,0256 mg 0,0128 mg
Ásványi anyagok
Kalcium 64,01 mg 32,005 mg
Vas 0,04mg 0,02 mg
Foszfor 43,4mg 21,7 mg
Magnézium 6,99 mg 3,495 mg
Kálium 64,188 mg 32,094 mg
Nátrium 53,96 mg 26,98 mg

*esszenciális aminosavak

Háttérinformáció:

Fehérjekészítmények Ismertetése:

Fehérje nélkül szervezetünk számára lehetetlenné válik új izomszövet létrehozása, a meglévő edzések utáni regenerálása, sőt, adott esetben még a meglévő megtartása is. Ez tény, és kész! Fehérje nélkül NINCS izom! Tudományos kutatások igazolták, hogy a sportolók és az átlagosnál aktívabb életmódot élők fehérje szükséglete nagyobb, amit igazán hatékonyan csak kiegészítők formájában tudunk pótolni.

A fehérjéket két fő csoportra oszthatjuk: növényi (szója, búza, rizs, …) forrásból és állati (tojás, tej, hús, …) forrásból származóakra. A fehérjék aminosavak láncaiból álló komplex vegyületek. A fehérjéket felépítő aminosavakat aszerint, hogy a szervezetünk más aminosavakból is elő tudja-e őket állítani vagy sem, ún. esszenciális és nem-esszenciális aminosavakra oszthatók. Azok a fehérjeforrások, melyek minden esszenciális, azaz a szervezetünk számára nélkülözhetetlen aminosavat tartalmazna a teljes értékő fehérjék, míg azok, melyek NEM tartalmaznak minden esszenciális aminosavat a NEM teljes értékű fehérjék. Sajnos a növényi fehérjék közül csak a szója és a búza az, amely teljesértékűnek tekinthető. A fehérjék osztályozására dolgozták ki az ún. biológiai érték (BV) fogalmát. Ezen az elképzelt skálán azok a fehérjék érnek el nagyobb pontszámot, melyeket a szervezetünk hatékonyabban, jobban képes beépíteni. A legjobb fehérjeforrások ezen a skálán a tejsavó és a tojásfehérje.

Melyik fehérjeforrás a számomra legjobb választás? Tej? Tejsavó? Tojás? Szója?
A választ csak az elérni kívánt célok ismeretében lehet megadni. Mint ahogyan minden autónak, a terepjárótól a Forma-1-ig megvan a maga felhasználási területe, amiben jobb mint a többi, ugyanígy megvan az előnye és hátránya a különböző fehérjeforrásoknak is egy-egy konkrét cél elérésében. Áltolános irányelvként elmondható, hogy a növényi fehérjék a fogyókúra, a szálkásítás folyamatában előnyösebbek, míg az állati eredetű fehérjék az izom- és tömegépítés időszakában. A legcélszerűbb kombinálni a különböző fehérjeforrásokat, pl. reggelire és edzés utánra egy gyorsan felszívódó tejsavót használni, napközben étkezések között egy lassú+gyors felszívódású fehérjékből álló kombinációt célszerűbb használni, míg vacsorára egy csak lassú felszívódású fehérjékből álló kiegészítő az ideális.

Miért használjuk

Az aktív életmódot élőknek (sportolók, rekreációs edzésekben rendszeresen résztvevők, fizikai vagy pszichikai megterhelésnek kitett egyének) a szervezetük megnövekedett fehérjeigényét a hagyományos táplálékokból (hús, tojás, tej) csak sok nemkívánatos anyag (zsír és/vagy cukor) bevitele mellett tudják biztosítani. Arról nem is beszélve, hogy a napi 5-6 főtt étel (sülthús, főtt tojás, túró) elkészítése mennyi időt vesz el. A fehérjekiegészítők kényelmes, egyszerű és mára már finom alternatívái egy gondosan elkészített, fehérjedús étkezésnek. A különböző fehérjeporoknak emellett számos egyéb egészséges hatása is van: a szójafehérje antioxidáns hatású, gátolja a rákos sejtek szaporodását, speciális összetevőin keresztül gyorsítja az anyagcserét, így kiválóan alkalmas fogyókúra alatti használatra, a tejsavóban található immunoglobulinok kedvező hatással vannak az immunrendszerre, védenek a gyulladásos betegségekkel szemben, stb.

Hogyan használjuk

Mennyiség: első lépésként meg kell határoznunk a napi fehérjeszükségletünket. Irányelvként elmondható, hogy egy testépítéssel foglalkozó egészséges felnőtt férfinak 2-3 gramm fehérjére van szüksége testsúlykilogrammonként naponta. Ez egy 90 kg-os egyén esetében 180-270 grammot jelent.

Időzítés: a fehérje kiegészítők a nap bármely szakában használhatók. Van pár olyan időpont, amikor kifejezetten előnyös vagy ajánlott a fehérjék használata. Az első a reggeli első étkezés. Az egész éjszaka éhező izomzatnak egy gyorsan felszívódó, könnyen emészthető fehérjeturmix egész napra szóló anabolikus lökést ad. A második az edzést követő étkezés (30-60 perccel az edzés után), amit a szakzsargonban “anabolikus ablaknak” is neveznek. Ez az időpont különösen fontos az edzés alatt kiürült glikogénraktárak egyszerű szénhidrátokkal való feltöltésében, és a mikrosérüléseket szenvedett izomzat aminosavakkal történő minél gyorsabb regenerálásában. A harmadik fontos időpont a lefekvés előtti utolsó étkezés, amikor az egész éjszakára szóló (lehetőleg lassú felszívódású) fehérjemennyiséget be kell vinni.

Szinergikusan erősíti a hatását

Néhány kivételtől eltekintve nincs olyan készítmény, amit kifejezetten fehérjékkel együtt kellene szedni. Az egyik ilyen kivétel a fehérjék emésztését, feldolgozását, felszívódását és beépülését segítő Aminogen™. Az Aminogen egy olyan fehéreszállító mátrix, amely segíti az aminosavak átjutását a felszívódási rendszeren, biztosítva ezzel a fehérjekészítmény tökéletesebb felszívódását. Friss kutatások azt is igazolták, hogy a tejsavó fehérje kreatinnal és szénhidráttal szedve a legjobb edzés utáni izomregeneráló ital.

Természetes előfordulása

Az élő szervezet számos szövetét fehérjék alkotják. Mint azt már említettük, a fehérjeforrások feloszthatók növényi és állati forrásokra, teljesértékűekre és nem teljesértékűekre, valamint osztályozhatók biológiai értékük (hasznosulásuk) szerint. A legfontosabb emberi használatú fehérjeforrások a húsok, a tojás és a tejtermékek. Növényeink is tartalmaznak fehérjét, de ezek a testépítők táplálkozásában nem játszanak komoly szerepet.

Esetleges mellékhatásai

Biztonság: a fehérje a négy makronutriens (fehérjék, szénhidrátok, zsírok és víz) egyike, mely nélkül az élet elképzelhetetlen. Ha nem visszük be rendszeresen a megfelelő mennyiséget belőle, nem csak az egészségünk károsodik, hanem életveszélyes hiányállapot (malnutricio) is kialakulhat. Ennek ellenére mégis meg kell említeni azt, hogy a nagy mennyiségű fehérje fogyasztásának egyes tudományos kutatások szerint lehetnek ha nem is káros, de kellemetlen mellékhatásai. A kivételesen nagy izomtömeg olyan mértékű fehérjefogyasztást kíván meg, ami már veszélyes lehet az emésztőrendszer, a máj és a vese működésére. Azt be kell látni, hogy a kivételes testalkat kivételes áldozatokat igényel.

Toxicitás: Nem ismert.

Tiltólista: a fehérje az életbenmaradásunkhoz szükséges makronutriens, semmilyen tiltólistán nem szerepel.

 

Szójafehérje Rövid áttekintése:

Összegzés

Az állati források egy alternatívájaként ez a növényből kivont fehérje, a szója, egy csaknem teljes fehérje, ami alacsony zsír-és fehérjetartalommal bír, míg sok olyan tulajdonsága van, mely a nők, és az alacsony kalóriatartalmú diétán élők számára vonzó lehet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy hirtelen félredobhatjuk tejsavófehérjénket vagy kazeinünket, ez csupán annyit jelent, hogy fontolás tárgyává tehetjük a szójafehérje beillesztését napi étrendünkbe. Hiszed vagy sem, a szója több fehérjét tartalmaz, mint a hús, a tojás vagy a hal, és esszenciális tápanyagok egész sorát tartalmazza, így pl. kalciumot, vasat, káliumot, E vitamint és rostokat.

Egyéb elnevezések

soy, soya, Genistein

Hol találjuk meg a szójafehérjét

A szóját szójababból vonják ki. Amikor az olajat kinyerték belőle, akkor a maradék anyag a szójafehérje. A kereskedelmi forgalomban a tofuban, szójatejben, szójasajtban, texturált szójafehérjében, és a szójalisztben fordul elő.

Általánosságban a szója adható levesekhez, szószokhoz, mártásokhoz, lehet sütni, hirtelen sütni és belekeverni más ételekbe, hogy növeljük a fehérjebevitelt.

Por formában gyakran adják italokhoz, hamburgerhez, szójatésztához vagy akár rendes tésztához is.

Hatása a teljesítmény fokozására

Miért használják a sportolók a szójafehérjét

Magas a BCAA tartalma (elágazó láncú aminosavak), csakúgy, mint a glutamin és arginintartalma, ezáltal népszerűségre tett szert a sportrajongók és diétázók körében, mivel nem csupán az izomtömeg növekedését és a regenerálódást segíti elő, de növeli az anyagcserét és a zsírégetést is. Női és férfi sportolókkal készült kutatások is igazolták, hogy a szója segítheti az izomtömeg növelését és a teljesítmény fokozását, miközben a test zsírtartalma csökken.

Hogyan segíti elő az izomtömeg növekedést és regenerálódást:

  • Növeli az étrendi proteinbevitelt, így segítve az izmok megtartását és növelését

Hogyan segíti elő a zsírvesztést:

  • Indirekt módon stimulálja az anyagcserét, ami a test zsírégető képességét növeli

Hogyan segíti elő a hosszú életet

  • Izoflavon tartalmának köszönhetően harcol a szabadgyökök ellen és erősíti az immunrendszert
  • Csökkenti a zsírok szintjét a vérben, és csökkenti az összes koleszterinszintet, így járul hozzá a szív egészségéhez

Egészségügyi előnyei

A szójafehérje hiánytünetei

Nincs ismert hiánytünete.

Felhasználási lehetőségek

Kutatások alapján a szójafehérje a következő tünetek kezelésekor lehet hasznos:

  • Elhízás
  • Rák, különösen a mell-és prosztatarák
  • Szív-és érrendszeri megbetegedések
  • Herpesz

Részletes ismertetés

További tudnivalók

Bár a szója volt az első fehérjepor, amit a vásárlók megkaphattak fehérjekiegészítőként, fehérjeforrásként évtizedekig „kifogásolhatónak” találták, mivel az állati fehérjeforrásokhoz viszonyítva nem tartották teljes értékűnek. Mára, köszönhetően a tudománynak, ezt tisztázták. Valójában ez egy jó fehérjeforrás, egy majdnem teljes értékű fehérje, ami alacsony kalória-és zsírtartalom mellett olyan előnyökkel bír, melyek vonzóvá tehetik a nők és az alacsony kalóriatartalmú diétán élők számára. Ráadásul, hiszed vagy nem, a szója több hasznosítható fehérjét tartalmaz, mint a hús, a tojás vagy a hal, és esszenciális tápanyagok egész sorát tartalmazza, így pl. kalciumot, vasat, káliumot, E vitamint és rostokat. Valójában a Fehérje Emészthetőségi Korrigált Aminosav Pontszám szerint (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS)), mely egy, a WHO által használt módszer, a szója a több pont közül egyre maximum pontot kapott, jelezve ezzel teljes értékű táplálék mivoltát.

Jó választás sportolók számára?

Nőkkel és férfiakkal egyaránt elvégzett tanulmány alapján kimutatták, hogy a szója segíthet megelőzni az izmok lebomlását és javítja a teljesítményt, miközben csökkenti a testzsír mennyiségét, valószínűleg a hormontermelés serkentésével és az anyagcserére gyakorolt hatása miatt.

A szója a csontokat és a kötőszövetet is erősíti, csökkenti a gyulladást, és megrövidíti a regeneráció idejét. Mi több, olimpiai sportolókkal végzett kutatások demonstrálták, hogy a szóját használó sportolók edzés után kisebb fáradtságot éreztek.

Egyedülálló módon – néhány kutatás szerint – a szója képes segíteni, sőt akár növelni is anyagcserénket, még akkor is, amikor kevesebb a bevitt kalória. Ez nagyon pozitív azok számára, akik kitűztek maguk elé egy „célsúlyt” (egy alacsonyabb testsúlyt). Láthatjuk, hogy amikor a bevitt kalóriákat csökkentjük, testünk gyakran ezt éhezésnek tekinti és a tiroid-hormonok termelésének csökkentésével reagál (ez felelős a tiroidszintekért) Azonban a szójafehérjében lévő fitokemikáliák a jelek szerint megadják a testnek azt, amire a tiroidtermeléshez szüksége van, és anyagcserénk szintjét állandósítja – így segítve elő a kalóriák üzemanyagként való elégetését.

Bár a szója tesztoszteron szintre gyakorolt hatásaival kapcsolatosan kérdések merültek föl, a kutatások, amik a tesztoszteronszint csökkentő hatást kimutatták, állatokon, nem pedig embereken végzett kutatások voltak. Másrészről az emberi kutatások azt találták, hogy a szója a tesztoszteron egyik veszélyes hasonmásának, a dihidroszteronnak a szintjét csökkenti, ami negatív hatásairól ismert. Az egyik kutatás 13%-os dihidroszteronszint csökkenést mutatott ki, azt sugallva ezzel, hogy a szója megakadályozza a tesztoszteron dihidroszteronná történő átalakulását – ez pedig jó dolog, különösen azok számára, akiknek az izomtömeg a fontos!

Természetesen nem azt javasoljuk, hogy kezdjünk el szóját keresni és adjunk fel minden más fehérjeforrást, mint pl. tejsavó és a kazein, melyeknek már kimutatták izomtömeget növelő hatásait. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy hasznos lehet, ha egyensúlyban tartjuk a fogyasztott fehérjék típusait, de legalábbis arról bizonyosodjunk meg, hogy a napi fehérjebevitelünk egyharmad része szójából származzon.

Előnyei nők számára

A szója különösen előnyös lehet aktív nők számára izoflavontartalma miatt; név szerint a daidzein miatt. Ezek az ösztrogénszerű összetevők különösen hasznosak a nők számára a menopauza során – csökkentik a hőhullámokat, az irritációérzetet és a rossz közérzetet, ami ezzel jár. Azoknak a nőknek is hasznos lehet, akiknek az orvosuk javaslata alapján egy alternatívára van szükség a tradicionális ösztrogénpótló terápiára.

Fontos tudnivaló nem csupán a nők, de a férfiak számára is, hogy a szója segíti a kalcium megtartását, és megőrzi a csontok erejét, ami segít az osteosporosis megelőzésében.

Rák elleni hatékonyság?

Egyelőre nincsenek hivatalos eredmények a szója rák elleni hatékonyságára, vagy potenciális anti-karcinogén tulajdonságaira. Azonban a bizonyítékok már alakulnak. A szója ellátja testünket a három potenciális rák elleni összetevővel – az erős antioxidáns phytic savval, proteáz inhibitorokkal, melyek a rákhoz vezető enzimeket blokkolják, és végül izoflavonokkal, mint pl. a genistein és a daidzein (melyet már említettünk) amelyek az ösztrogén ellen lépnek fel és minimalizálják annak káros hatásait. A kutatások szerint a szója különösen hatékony lehet azoknál, akik hormonokkal összefüggő rákos megbetegedés kockázatának vannak kitéve, ilyen pl. a mell-és a prosztatarák.

Egy egészséges táplálék a szívnek

Bár még teljesen nem ismert, hogy a szója miként csökkenti a koleszterinszintet, az viszont ismert, hogy hatékonyan teszi ezt. Néhány kutatás azt mutatta ki, hogy a szója fogyasztása a teljes koleszterin szintet 23mg/dl mértékben csökkentheti, ami jelentősen csökkentheti kapcsolódó betegségek valószínűségét, beleértve a szívinfarktust és a sztrókot.

Valójában a tudomány oly eltökélt e téren, hogy az FDA (Food and Drug Administration) engedélyezte, hogy azokon a termékeken, melyeken rajta van a szójafehérje javasolt adagolása (4 db 6.25 grammos adag naponta), szerepeljen a következő állítás: „A szójafehérje csökkentheti a koleszterinszintet és a szívbetegségek kockázatát”.

Következtetés

Mialatt a kutatások tovább halmozzák a szójának növényi alapú fehérjealternatívaként, lehetséges rák- és szívbetegségek elleni szerként ill. antioxidánsként történő felhasználására vonatkozó eredményeket, a kutatók továbbra is vitáznak rajta, hogy milyen más potenciális felhasználási területet találhatnának ennek a kis babnak. Egy dolog biztos: egyre több és több kutató és tudós javasolja, hogy jelenkori és a jövőbeni egészségünk érdekében vegyük bele étrendünkbe a szóját napi fehérjeforrásaink egyikeként.

Felhasználási javaslatok

Mennyiség

Aktív, egészséges férfiak esetében az átlagos fehérjeszükséglet 2-3 g / testsúly kilogramm körül mozog, míg a nők többségének számára a napi fehérjebevitel 1,5 és 2g / testsúly kilogrammban van meghatározva. Így egy 90 kilós férfi 180-270 gramm fehérjét kell, hogy fogyasszon naponta. Egy 55 kilós nő pedig 90-115 gramm fehérjét kellene, hogy fogyasszon naponta.

A szójafehérjékben található szója izoflavonok napi szükséges mennyisége 50-100 mg körül mozog.

Időzítés

A szójafehérje a nap bármely szakában fogyasztható hogy növeljük a fehérjebevitelt, és gyakran fehérjeporok ill. turmixok alkotóeleme, de sok MRP is tartalmazza.

Fontos tipp

Ha úgy döntöttél, hogy szójafehérje porral biztosítod étrendedben a szóját, olyan terméket keress, aminél az összetevők listájában az első vagy második helyen szójaizolátum van feltüntetve. Ez segít megbizonyosodni arról, hogy jóminőségű terméket választottál, mivel a szójaizolátum 90%-os fehérje, ellentétben a szója koncentrátummal, ami csak 70%-os.

A szójafehérje szinergistái

Nincs ismert szinergistája.

A szójafehérje mérgező hatása

Nincs ismert mérgező hatása.

Tiltások és korlátozások

Nem dokumentáltak.

 

 

 

További információk

Kiszerelés

1000g

Ízek

Csoki, Eper, Vanília

Nincs még értékelés.

Írja le véleményét