Leírás
BSN Syntha-6 Edge A termék fő jellemzői:multifunkcionális ultraprémium proteinmátrix bármikos fogyasztható a nap folyamán igazi tejturmix-íz és -állagA BSN Syntha-6 Edge prémium fehérjékből készül, melyek megadják izmaidnak mindazt a fehérjét, amelyre szüksége van. Számos ízben kapható, tejturmix-ízű és állagú, így fogyasztása olyan ízélmény, mintha épp áthágnánk diétánk szabályait – miközben nagyon is betartjuk!Adagolás:Adagolás: Keverj 1 adagolókanálnyit (37 gramm) 120 – 150 ml hideg vízben. A folyadék mennyisége változtatható a kívánt íz érdekében.Ajánlott fogyasztás nők számára: Keverj el 1 adagolókanálnyi (22 gramm fehérje) BSN SYNTHA-6 Edge -t 1,5-2 dl vízhez vagy ízlés szerint más folyadékhoz. A folyadék mennyiségét ízlésednek megfelelően változtathatod. Fogyassz napi 2-4 adagot, fehérje igényednek megfelelően. A fehérjebeviteled tovább fokozható, ha az előírt adagot, zsírmentes vagy zsírszegény tej felhasználásával kevered ízletes turmixszá.Háttérinformáció: Fehérjekészítmények Ismertetése:Fehérje nélkül szervezetünk számára lehetetlenné válik új izomszövet létrehozása, a meglévő edzések utáni regenerálása, sőt, adott esetben még a meglévő megtartása is. Ez tény, és kész! Fehérje nélkül NINCS izom! Tudományos kutatások igazolták, hogy a sportolók és az átlagosnál aktívabb életmódot élők fehérje szükséglete nagyobb, amit igazán hatékonyan csak kiegészítők formájában tudunk pótolni. A fehérjéket két fő csoportra oszthatjuk: növényi (szója, búza, rizs, …) forrásból és állati (tojás, tej, hús, …) forrásból származóakra. A fehérjék aminosavak láncaiból álló komplex vegyületek. A fehérjéket felépítő aminosavakat aszerint, hogy a szervezetünk más aminosavakból is elő tudja-e őket állítani vagy sem, ún. esszenciális és nem-esszenciális aminosavakra oszthatók. Azok a fehérjeforrások, melyek minden esszenciális, azaz a szervezetünk számára nélkülözhetetlen aminosavat tartalmazna a teljes értékő fehérjék, míg azok, melyek NEM tartalmaznak minden esszenciális aminosavat a NEM teljes értékű fehérjék. Sajnos a növényi fehérjék közül csak a szója és a búza az, amely teljesértékűnek tekinthető. A fehérjék osztályozására dolgozták ki az ún. biológiai érték (BV) fogalmát. Ezen az elképzelt skálán azok a fehérjék érnek el nagyobb pontszámot, melyeket a szervezetünk hatékonyabban, jobban képes beépíteni. A legjobb fehérjeforrások ezen a skálán a tejsavó és a tojásfehérje. Melyik fehérjeforrás a számomra legjobb választás? Tej? Tejsavó? Tojás? Szója? Miért használjukAz aktív életmódot élőknek (sportolók, rekreációs edzésekben rendszeresen résztvevők, fizikai vagy pszichikai megterhelésnek kitett egyének) a szervezetük megnövekedett fehérjeigényét a hagyományos táplálékokból (hús, tojás, tej) csak sok nemkívánatos anyag (zsír és/vagy cukor) bevitele mellett tudják biztosítani. Arról nem is beszélve, hogy a napi 5-6 főtt étel (sülthús, főtt tojás, túró) elkészítése mennyi időt vesz el. A fehérjekiegészítők kényelmes, egyszerű és mára már finom alternatívái egy gondosan elkészített, fehérjedús étkezésnek. A különböző fehérjeporoknak emellett számos egyéb egészséges hatása is van: a szójafehérje antioxidáns hatású, gátolja a rákos sejtek szaporodását, speciális összetevőin keresztül gyorsítja az anyagcserét, így kiválóan alkalmas fogyókúra alatti használatra, a tejsavóban található immunoglobulinok kedvező hatással vannak az immunrendszerre, védenek a gyulladásos betegségekkel szemben, stb. Hogyan használjukMennyiség: első lépésként meg kell határoznunk a napi fehérjeszükségletünket. Irányelvként elmondható, hogy egy testépítéssel foglalkozó egészséges felnőtt férfinak 2-3 gramm fehérjére van szüksége testsúlykilogrammonként naponta. Ez egy 90 kg-os egyén esetében 180-270 grammot jelent. Időzítés: a fehérje kiegészítők a nap bármely szakában használhatók. Van pár olyan időpont, amikor kifejezetten előnyös vagy ajánlott a fehérjék használata. Az első a reggeli első étkezés. Az egész éjszaka éhező izomzatnak egy gyorsan felszívódó, könnyen emészthető fehérjeturmix egész napra szóló anabolikus lökést ad. A második az edzést követő étkezés (30-60 perccel az edzés után), amit a szakzsargonban “anabolikus ablaknak” is neveznek. Ez az időpont különösen fontos az edzés alatt kiürült glikogénraktárak egyszerű szénhidrátokkal való feltöltésében, és a mikrosérüléseket szenvedett izomzat aminosavakkal történő minél gyorsabb regenerálásában. A harmadik fontos időpont a lefekvés előtti utolsó étkezés, amikor az egész éjszakára szóló (lehetőleg lassú felszívódású) fehérjemennyiséget be kell vinni. Szinergikusan erősíti a hatásátNéhány kivételtől eltekintve nincs olyan készítmény, amit kifejezetten fehérjékkel együtt kellene szedni. Az egyik ilyen kivétel a fehérjék emésztését, feldolgozását, felszívódását és beépülését segítő Aminogen™. Az Aminogen egy olyan fehéreszállító mátrix, amely segíti az aminosavak átjutását a felszívódási rendszeren, biztosítva ezzel a fehérjekészítmény tökéletesebb felszívódását. Friss kutatások azt is igazolták, hogy a tejsavó fehérje kreatinnal és szénhidráttal szedve a legjobb edzés utáni izomregeneráló ital. Természetes előfordulásaAz élő szervezet számos szövetét fehérjék alkotják. Mint azt már említettük, a fehérjeforrások feloszthatók növényi és állati forrásokra, teljesértékűekre és nem teljesértékűekre, valamint osztályozhatók biológiai értékük (hasznosulásuk) szerint. A legfontosabb emberi használatú fehérjeforrások a húsok, a tojás és a tejtermékek. Növényeink is tartalmaznak fehérjét, de ezek a testépítők táplálkozásában nem játszanak komoly szerepet. Esetleges mellékhatásaiBiztonság: a fehérje a négy makronutriens (fehérjék, szénhidrátok, zsírok és víz) egyike, mely nélkül az élet elképzelhetetlen. Ha nem visszük be rendszeresen a megfelelő mennyiséget belőle, nem csak az egészségünk károsodik, hanem életveszélyes hiányállapot (malnutricio) is kialakulhat. Ennek ellenére mégis meg kell említeni azt, hogy a nagy mennyiségű fehérje fogyasztásának egyes tudományos kutatások szerint lehetnek ha nem is káros, de kellemetlen mellékhatásai. A kivételesen nagy izomtömeg olyan mértékű fehérjefogyasztást kíván meg, ami már veszélyes lehet az emésztőrendszer, a máj és a vese működésére. Azt be kell látni, hogy a kivételes testalkat kivételes áldozatokat igényel. Toxicitás: Nem ismert. Tiltólista: a fehérje az életbenmaradásunkhoz szükséges makronutriens, semmilyen tiltólistán nem szerepel. |
|
Dávid –
Legjobb fehérje, amit valaha használtam.
Dávid –
Prémium fehérje, kellemes ízben.
Balázs –
Tökéletes oldódás, íz, állag. Nem túl édes. ( Nálam ez lényeges)
Miléna –
Kedvenc fehérjém a világon, mindenkinek ajánlom a mogyoróvajas csoki ízt. Isteni, egész edzés alatt várom hogy ihassam.
Charlie –
Legjobb fehérje széles körű fehérjékkel ízre kellemes és jól oldódik 🙂
Charlie –
Prémium minőség prémium íz
Tivadar –
Nagyon jól oldódik, finom.
Peter Uhrin –
super feherje. mindig ezt veszem. mogyoros csoki iz: bomb!
K. László –
Nagyszerű ízű fehérje, véleményem szerint az egyik legjobb a piacon (az ON Whey Protein mellett). Nekem ez egy kicsit jobban ízlik, ezért szoktam gyakrabban ezt választani.
GAB –
Nagyon jó fehérje, finom, elfogadhatóan édes, jó állagú.