Mhp Glutamine SR 1000g

14900 Ft

Micro-Feed technológiája a korábban elképzelhetetlen 100%-os L-Glutamin hasznosulást teszi lehetővé, maximalizálva az anabolikus/anti katabolikus hatásokat és optimalizálva az izomnövekedést és felépülést

Várható kézbesitése 21, March 2018
SKU:0019. Gyártó: . Kategória: .

Termékleírás

Új Glutamin Technológia a GLUTAMINE SR!

AZ ÁTTÖRÉST JELENTŐ FELFEDEZÉS A GLUTAMIN FELSZÍVÓDÁSÁBAN EGY FORRADALMI TALÁLMÁNYHOZ VEZET

Egyedülállóan Tartós Adagolás

Mikro-Adagolási Technológia 300%-os többletet ad

Kiváló Felszívódás!

GLUTAMINE-SR Mikro-Adagolási Technológia példa nélkül álló 100%-os L-Glutamin hasznosulást tesz lehetővé, maximalizálja az anabolikus/anti-katabolikus hatásokat és optimalizálja az izomnövekedést és helyreállítást! Az egyedülálló Mikro-Adagolási rendszer szabadalmaztatott technológiájának felhasználásával védi az L-Glutamint, amint az végighalad a gyomron, ezáltal lehetővé teszi, hogy 100%-ban eljusson az izomszövetekig.

Akár 12 Órán Keresztül Táplálja Az Izomszöveteket!

A Mikro-Adagolási Technológia megnöveli továbbá az L-Glutamin bio-hozzáférhetőségét és hasznosulását azáltal, hogy egy kontrollált állandó adagolást biztosít 12 órán keresztül. A Glutaminnak ez az állandó adagolása és utántöltése az anabolikus izomépítés állapotában tart és megakadályozza a katabolizmust. A GLUTAMINE-SR 12 Órás folyamatos felszabadulású Mikro-Adagolásos Technológiája magasra tette a lécet a glutamin kiegészítők terén, és a világon a legerősebb és legjobb bio-hatékonysággal rendelkező Glutamin étrendkiegészítővé tette a GLUTAMINE-SR-t.

Tudtad?

– Az izomszöveteid 60%-a Glutamine-ból épül fel. A fárasztó gyakorlatok gyorsabban kiürítik a Glutamine raktárakat, mint ahogyan azok képesek utántöltődni.

– A szokásos Glutamine-por, amit beveszel, 70%-ban a gyomorban és a béltájékon hasznosul, mindössze 30%-ot meghagyva az izmok táplálására.

– A megemésztett Glutamine 90%-a egy órán belül felhasználódik, ami után katabolikus (izomvesztő) állapotban hagyva téged.

Ezek a tények azt mutatják, hogy az a Glutamine, amit most szedsz, nem biztosítja az anabolikus, izomnövelő környezetet, ami szükséges a sziklakemény izmokhoz és a regenerálódáshoz. Ennek 70%-a soha sem jut el az izomszövetekig és 90%-a egy órán belül el is tűnik, vagyis egy alacsony-szintű, rövid ideig tartó Glutaminod lesz. Ennek az eredménye nagyon alacsony anabolikus aktivitás, amely valójában katabolikus izomvesztéshez vezethet, mivel olyan glutamin kiegészítőre hagyatkozol a szükséges glutamin utánpótlására, amely nem képes biztosítani az ellátást.

GLUTAMINE-SR

– MINDEN MÁS GLUTAMIN CSAK HASZNÁLHATATLAN POR.

ADAGOLÁS:

Fogyassz 1 adagolókanál (6 gramm) GLUTAMINE-SR-t 2-3 dl vízben feloldva, napi 1-2 alkalommal. A GLUTAMINE- SR-t keverheted a fehérje- vagy étkezéshelyettesítő turmixodba.

 

 

Háttérinformáció:

Ismertetés

Az aminosavak nitrogéntartalmú vegyületek, a fehérjék felépítői. A glutamin, L-glutamin egy nem esszenciális aminosav, testünk �például májunk, izmaink- tehát képes előállítására, ám bizonyos körülmények között a természetes szintézis nem képes pótolni a szervezet igényeit, így komoly fertőzések és a testet ért nagy sérülések esetén.

A hosszú ideig tartó edzés az immunrendszer működését gyengíti, míg a mérsékelt aktivitású testmozgás erősíti védekezőképességünket. A nagy intenzitású, megterhelő edzés és a sportolók körében sajnálatos módon elterjedt anabolikus szteroid fogyasztás az ellenállóképességet bizonyítottan gyengíti. Az izom sok glutamint szintetizál, megterhelésekkor ez részben felszabadul, és tápanyagként szolgál a limfociták, makrofágok számára, az antioxidáns glutation szintézisén keresztül véd a szabadgyökök ellen. A megfelelő immunválasz és az egészség létrejöttéhez, megőrzéséhez tehát elegendő glutaminnak kell rendelkezésre állnia. Nem kétséges, hogy a glutamin az immunrendszer működéséhez mindenképpen fontos, azonban anabolikus hatását még nem támasztották alá kellően. A glutamin bizonyos vélemények szerint a növekedési hormon szintjét nagymértékben emeli, ezen keresztül izomtömeg növekedést eredményezhet. Utóbbi feltevést egészséges emberekben a kutatók idáig nem tudták kellően igazolni, de katabolikus állapotokban, rákos és AIDS-es emberekben az argininnel és HMB-vel kombinált L-glutamin (14 g arginin/nap, 3 g HMB/nap, és 14 g glutamin/nap kiegészítés) igen kedvező hatásokat mutatott, és más vizsgálatban a sebgyógyulást, kollagénképzést is segítette. A keverék házilag is kikeverhető valamivel kevesebb argininnel, az eredeti készítmény (Juven) korlátozott mértékben hozzáférhető külföldön.

Az aminosav antianginás (angina-szívtáji szorító fájdalom) hatása részben igazolt, de TILOS önkezelésekre felhasználni! Duchenne izomdisztrófiában szenvedő gyermekeknél anabolikus hatást mutatott egy vizsgálat során. Beteg emberek csak orvosi javaslatra, kontroll mellett fogyasszanak különböző, akár házilag összeállított anabolikus kombinációkat!

A �minden amino anyjaként� is emlegetett aminosav stimulálhatja az izomsejtek térfogatának növekedését, azok szuper hidratáltságát idézi elő, ami egyes a kreatin hatásmechanizmusával kapcsolatban elterjedt nézetek szerint anabolikus folyamatokat indít be az izmokban. A testépítő versenyzők és szakírók sokasága véli úgy, hogy a napi 6-30 grammos vagy más adagolású, több részletben vagy egyszerre elfogyasztott L-glutamin szabad aminosav vagy peptid formában kedvezően hat az izomépítésre. Szintén személyes tapasztalatokon alapuló nézet, hogy a glutamin bevitel a kreatin kúra utáni testtömeg csökkenést mérsékelni tudja. A hivatalos álláspont szerint állóképességi és nagyon megterhelő súlyzós edzést végző személyek számára hasznos fogyasztása, a túledzettséget segít megelőzni, csökkenti a fertőzések kialakulásának gyakoriságát. A regenerálódásban a glikogén raktárak feltöltése is fontos, a szénhidrát itallal elfogyasztott glutamin ezt nagymértékben tudta fokozni. A legújabb nézetek kellően híg szénhidrát+protein italt javasolnak állóképességi sportolóknak, ezt is érdemes lehet kiegészíteni glutaminnal.

A pH egyensúly fenntartásában is lényeges, az étrend lúgosításában hatékony lehet. A szervezetre az ételek túlzott savi hatása károsan hathat, fokozhatja a vázizomzat glutamin vesztését: a glutaminból képzett NH3 a savas hidrogén ionokat meg tudja kötni, így védi ki az acidózis káros hatásait. A glutamint izmaink raktározzák nagy mennyiségben, felhasználása vázizmaink terhére is történhet, így feltehetőleg izomvesztés is bekövetkezhet. A sok gyümölcs és zöldségfogyasztás, valamint a glutamin bevitel ezt megelőzheti-helyreállíthatja. A glutamin az ammónia méregtelenítésében fontos szerepet játszik, erre a célra súlyos májkárosodásban szokták felhasználni az orvosok.

Szabad L-glutamin és pepid formában tartalmazzák a kiegészítők, ezek hatékonysága feltehetően nem különbözik számottevően. A peptid forma előnyei valószínűleg a párhuzamosan elfogyasztott aminosavakból és az esetleges nagyobb arányban történő felszívódásból adódhatnak (a bél sok glutamint használ fel, peptid formánál ennek mértéke alacsonyabb lehet). A glutamin peptidek drágábbak szoktak lenni, mint a tiszta a glutamin, ami szakértői vélemények szerint azért furcsa, mivel általában olcsó hidrolizált búzafehérjéről van szó, aminél szerintük logikusan drágább a tiszta glutamin. A reklámok viszont mást mondanak, szóval itt valami bűzlik, könnyen lehetséges, hogy glutamin peptidként gyakran kevéssé értékes nyersanyagot sóznak a fogyasztók nyakába.

Miért használjuk?

  • A glutamin tápanyagként szolgál a limfociták és makrofágok számára, szükséges a megfelelő immunválasz létrejöttéhez.
  • Mérsékelheti az izomtömeg vesztést és fokozhatja az izom növekedését.
  • Stimulálhatja az izomsejtek térfogatának növekedését, ami anabolikus folyamatokat indíthat be az izmokban.

További előnyös hatások

  • Serkentheti az izmok regenerációját, nem utolsó sorban az izom glikogénkészletének helyreállításával.

Hogyan használjuk

Szabad L-glutamin és glutamin pepid formában tartalmazzák a kiegészítők, ezek hatékonysága valószínűleg nem különbözik számottevően. Napi 2 grammot vagy ezt meghaladó dózisait használhatjuk, egyszerre vagy több részletben elfogyasztva. Szokásos adag 6-10 g/nap és ennek többszörösei. Folyadékkal, lehetőleg szénhidrát és fehérje tartalmú itallal fogyasszuk el. Mivel nem esszenciális aminosav, ezért normál esetben nem beszélhetünk glutamin igényről.

Kölcsönhatások illetve szinergizmus

  • Epilepszia gyógyszerekkel együtt nem használható.

Természetes forrásai

Fehérjék alkotóeleme, így a tejsavó (6,6%) és búzafehérjéé (26%) is, szervezetünk előállítja, így hiányállapotáról nem beszélhetünk, ám a várt/feltételezett célok elérése érdekében külön is gyakran fogyasztják.

Esetleges mellékhatásai

Egészségügyi problémák, különösen máj és vesebetegségek esetén a glutamin étrend-kiegészítőként történő alkalmazása csak orvosi javaslatra és kontroll mellett történhet. Mint természetben és táplálkozásunkban nagymennyiségben előforduló anyag mai tudásunk szerint biztonságos étrend-kiegészítő, de a nátrium glutamátra érzékeny emberek legyenek vele óvatosak. Pszichés problémákban szenvedők, epilepsziások, gyomorfekélyesek nem szedhetik (csak orvosi javaslatra)!

Tiltás: Nincs.

 

 

 

További információk

Kiszrelés

1000g

Nincs még értékelés.

Írja le véleményét