olimpmctoil_1456227555

Olimp MCT Oil olaj 400 ml

2499 Ft

Várható kézbesitése 27, March 2018

Mennyiség:

SKU:4653421. Gyártó: . Kategória: .

Termékleírás

Olimp Mct Oil AZ MCT olaj, amely nem hízlal!

A sportolók körében ismert speciális olaj kiegészítõrõl van szó, amely az izomzat számára tápanyagot, a szervezetnek pedig energiát biztosít az edzésekhez, azonban a testen nem raktározódik el zsírként. Nem halad át a máj anyagcserefolymatain ezért nagyon gyorsan a szervezet energiaként elhasználhatja, mellyel jobb teljesítményt tudunk elérni.

Az MCT-olaj közepes láncú triglicerideket tartalmaz, melyek sokkal könnyebbek és gyorsabbak az átlagos zsírsavaknál ezért a zsíremésztési problémákkal küszködõ de nagy teljesítményt igénylõ sportot ûzõ atléták (fogyasztása legjobb szénhidrátokkal együtt) számára gyors és a szervezet számára értékes energiaforrást jelent az MCT. Az MCT-olaj nem hasonló az általánosan ismert, egészséges Omega 3 zsírsavtartalmú olajokra (len, kender, repce) melyek szedése, szintén ajánlott egészségvédõ természetüknél fogva. Ideális esetben a sportolók alacsony kalóriatartalmú diéták esetén alkalmazzák az MCT-t, illetve amennyiben nagy mennyiségû energiára van a szervezetüknek. Diéta során 15 ml MCT-olaj napi fogyasztása bõven elég. Ezt a kevés mennyiséget tekintve az MCT-olaj hatására a termogenézis 40%-al nõ, és a szervezet sokkal több kalóriát éget el e 2 evõkanál olaj hatására. Ezzel a 15 ml-MCT-trükkel a más ismert Jo-Jo-effektust is elkerülhetjük, természetesen a megfelelõ diéta betartása mellett.

Táplálkozásfiziológiai háttér az MCT-olaj szedéséhez:

  1. Az MCT-olaj nagyon könnyû, és gyorsan ható olaj, a gyengébb aktivitású lipase-enzim, funkcióit is javítja.
  2. Kalóriaszegény diéta esetén napi 15 ml MCT-olaj a termegenézist, szenzációs mértékben 40 %-al javítja.

Mit várhatunk el az MCT-olaj hatásától?

Kalóriaszegény diétakor, napi 15 ml (2 evõkanál) MCT-olaj gyorsítja az anyagcserét, javítja a kalóriaégetést a fogyókúra alatt, és véd a Jo-Jo-efektus kialakulása ellen a diéta után. A gyors anyagcsere folytán, mely-fõképpen akkor alakul ki, ha az MCT-t, magasan glikémiás szénhidrátokkal együtt vesszük be – hatalmas mennyiségû energiaforrás lesz elérhetõ a szerveztben, mely teljesítmény spotolók számára igen fontos lehet.

OLIMP MCT Oil – is a complex of medium chain fatty acids (medium- Chain Triglicerides) of plant origin. In natural form in very limited quantities and in food their main source is coconut oil. 

Felhasználási javaslat:

Keverjünk el egy evőkanálnyi olajat a protein turmixunkban és fogyasszuk el, edzés után vagy bármely napszakban.

Összetevők:

Nutrition value (100g – 110 ml) per 100 g per 14 g / 1 spoon
Calories 3470 kJ / 830 kcal 485,7 kJ / 116,2 kcal
Protein 0 g 0 g
Carbohydrates 0 g 0 g
Fat of which Fatty acids: (MCT)
100 g 14 g
Caproic Acid (C6:0)
2 g 0,28 g
Caprylic Acid (C8:0)
50-65 g 7,0 – 9,1 g
Capric Acid (C10:0)
30-45 g 4,2 – 6,3 g
Lauric Acid (C12:0)
3 g 0,42 g

Nincs még értékelés.

Írja le véleményét