Peak BCAA TST 500g

11549 Ft

Raktáron, 1-3nap

Timp de livrare: Raktáron, 1-3nap


  • x Választás törlése
SKU:564574575. Gyártó: . Kategória: .

Termékleírás

Peak BCAA TST Esszenciális aminosavak nélkül már halott lennél! Keress rá az esszenciális aminosavakra a Google-ban! Találni fogsz 10-féle aminosavat, amelyek egyszerűen nélkülözhetetlenek a tested számára. Esszenciális aminosavak nélkül nem élhetünk. Ilyen aminosavakat tartalmaz az BCAA TST italpor is!
“Kedvenc termékem a Bcaa Tst, talán ananász ízben, de igazából minden ízt szeretek belőle és nálam ipari mennyiségbe fogy. Edzés után, verseny előtt és után sokat segít a regenerációban.Illetve ezt iszom mindig edzéstartás közben is pl ha korán reggel megyek le és nincs időm rendesen reggelizni, segít, hogy ne halljak éhen. smile hangulatjel A legjobban azt szeretem benne, hogy nincs benne kalória és mégis finom, így ha unom a sima vizet nagy segítség a megfelelő folyadék bevitelben és a súlytartásban, ami a kerékpársportban is irtó fontos. Akik még nem használták azoknak mindenképp javasolnám, mert érezhetően segít az izomláz csökkentésében vagy megelőzésében akár konditermi, akár állóképességi sportról van szó, csillapítja az éhséget és tényleg nagyon jó ízű.”  – Zelenij Linda  
Ez a bcaa kiegészítő alkalmas vegetáriánus férfiak számára is.

Miért ajánlott a Peak BCAA TST aminosav ital férfiak számára? 

Kalóriafelhasználásod kimutathatóan nagyobb igényű mint a nőké. Ez azt jelenti, hogy több energiára van szükséged. Ha Te is hasonló alkatot szeretnél, mint az atletikus, esztétikus izomzatú férfiaké, akkor bizony ideje diétázni és célzottan izmot építeni. A szálkás, jól definiált izomzat ugyanúgy készül, mint az eltorzult izomkolosszusok izomzata – egy különbséggel: az esztétikus izomzathoz, megfelelően diétáznod.

Miben segít Neked azonnal ez az aminosav italpor?

– a Peak BCAA TST lehetővé teszi a szálkás izomzat fejlesztését. Megvédi a már meglévő izomzatod akkor is, ha sokat edzel vagy például futsz.
– Kiváló kiegészítő férfi diétához. Elemi jó hatása, hogy elnyomja az éhségérzetedet. Bármekkora mennyiségben fogyaszthatod, kontroll nélkül, mert ha többet fogyasztod, akkor is csak fogysz, ha megfelelően diétázol.
– egyre több férfi választja a reggeli edzést a délutáni nyüzsgés helyett. Ha fáradékonynak érzed magad edzés után, és kimerülsz a munkádbana Peak BCAA TST itallal képes leszel koncentrálni.

Mik azok a bcaa aminosavak?

Az elágazóláncú aminosavak (BCAA-k, Brained-Chain-Amino-Acids) az esszenciális aminosavak alcsoportját alkotják, az élethez nélkülözhetetlenek. A BCAA-k háromféle aminosavat jelentenek, ez pedig az L-leucin, L- izoleucin és az L-valin. Ezek közül az L-leucin aminosav a legfontosabb. Mindez számodra akkor sem érdektelen, ha nem vagy sportoló, mert a BCAA aminosavak a tested életben tartásához nélkülözhetetlenek, azaz a normál ételeidből kell bevinned őket.

A legtöbb férfi ezekből az aminosavakból hiányt szenved, kevés fehérjét, kevés húst, halat, tojás fogyaszt, emiatt a testük és a mentális frissességük is gyorsabban használódhat el az évek során. Míg más aminosavak nagyrészt a biológiailag aktív molekulák (hormonok, enzimek) felépítéséhez kellenek a szervezetedben, addig a BCAA-k elsősorban a testedet felépítő anyagok, tehát a testszöveteid-főleg az izomzat és szervek- felépítéséhez nélkülözhetetlenek. Az izomzatod 35%-a áll BCAA aminosavakból.

Az ételeidben lévő BCAA aminosavak (és ez igaz a fehérjeporodra is), kötött formában vannak jelen, azaz először meg kell emésztened az ételt ahhoz, hogy ezekhez a BCAA aminosavakhoz hozzájusson a szervezeted.

Ha ezeket a BCAA aminosavakat szabad formában egy étrend-kiegészítővel veszed be, kötetlen állapotukban, akkor az előnyeit azonnali és rendkívüli módon felerősített formában élvezheted:

– Edzés közben sokkal később fáradsz el, pedig nem is vittél be gyakorlatilag plusz kalóriákat!
– Diéta alatt megakadályozza, hogy a szervezet elkezdje a nehezen megszerzett izmok lebontását
– Zsírégető tulajdonságokkal is rendelkeznek.Kevésbé vagy éhes, ám többet tudsz edzeni!

Minden más aminosav alacsonyabb biológiai értékű, azaz a többi aminosav először a májba kerül, ahol különböző más anyagokká alakulnak át. Ez azt jelenti, hogy szabad BCAA aminosavakból annyit iszol vagy veszel be, amennyit akarsz, akár a legszigorúbb diétában is. Túladagolni nem lehet.

A BCAA-k mellett, még további ötféle esszenciális aminosav létezik (L-metionin, L-lysin, L-threonine, L-fenilalanin, L-tryptophan). Minden esszenciális aminosav elengedhetetlen az életedhez, a sejt- és izomzatépítéshez (esszenciális azt jelenti, hogy „okvetlenül” szükséges).

Azonban a legutóbb említett ötféle aminosav csak passzív építőanyag, addig a BCAA-k, agilis építőelemek a sejtjeidben, melyek az impulzust adják a szervezetedben az izomzatépítéshez. Tehát kettős hatásfunkcióval rendelkeznek: megindítják az izomfehérje-szintézist és maguk is beépülnek az izomzatodba.

A BCAA -k, de ezek közül legfőképpen az L-leucin, az izomzatodat alkotó fehérjék képződését, az izomszövet növekedését gyorsítja sokkal nagyobb intenzitással, mint bármely más aminosav. Ha a sejtek közötti térben a BCAA-k mennyisége különösen magasra ugrik, akkor ez a szervezeted számára azt jelzi, hogy az izomfehérjék építését gyorsítja és növeli, melyekkel az izomzatépítés történik. Ez a sejtépítő hatás azonban csak akkor érvényesül teljes valójában, ha minden egyes építőanyag a rendelkezésre áll – tehát minden esszenciális aminosav megvan a szervezetedben, és a fent említett összes BCAA is készenlétben áll igen nagy mennyiségben.

Egyébként, a legérdeklődőbb olvasók számára megemlítjük, hogy a nem esszenciális aminosavak (NEAA-k) szinte semmilyen befolyással nem bírnak a testünkben történő izomzatépítésre. Az EAA-k (Essential Amino Acids) számos testi funkcióhoz szükségesek (az immunrendszer működéstől kezdve  a szövetek vérellátottságáig stb.). E kettős funkció mellett a BCAA-k további nagyon érdekes feladatokat végeznek el a szervezetedben!

A BCAA-k (főleg az L-leucin) blokkolja a fáradtságot az agyad számára jelző transzmitterek bejuttatásával a vér-agy gáton, ezáltal csökkentve a transzmitterek által okozott szellemi-, és fizikai fáradtságérzésedet.

Így a BCAA-k szedésével képes leszel tovább koncentrálni, a toppon lenni, a reflexeid nem lassulnak, megmarad a gyorsasági erőd, és egyszerűen többet leszel képes edzeni és koncentrálni, mely különösen fontos lehet akkor, ha edzés után dolgozni mész, vagy ha egyszerűen képben akarsz lenni akkor amikor diétázol! Férfi sportolók esetében ez a hatékonyság, bokszolóknak, küzdősportolóknak kiemelt jelentőségű lehet, ahol meccs közben erősen kell koncentrálniuk.

A leghatékonyabb BCAA aminosav, az L-leucin képes a mentális funkcióidat felerősíteni:

– a koncentrációképességedet javítja,
– az agyi működésed “sziporkázó” lesz,
– ha éhes vagy, oda tudsz figyelni a munkádra,
– egy hosszú kardióedzés után is van energiád, koncentrálni tudsz a feladataidra, ettől válik kihagyhatatlanná azok számára, akik reggel munka előtt szeretnek edzeni.

Mi ez a Peak BCAA TST italpor, és milyen technológiával készült ?

A Peak BCAA TST hatékonysága egyenértékű egy aminosav- infúzió beadásával egyenesen a véráramba. A BCAA TST olyan BCAA-malátsav, amely azonnali és közvetlen BCAA aminosav bevitel a szervezetedbe, B vitaminokkal, finom ital formájában. Természetesen hozzáadott szénhidrátok nélkül!

Szerencsére rengeteg visszajelzés érkezett tőletek, így összesítettük melyik ízt, mennyire szertitek!

  1. mangó-dinnye
  2. grapefruit (limonádé íz)
  3. meggy

Peak Bcaa TST A TOTAL SOLUTION technológia már 2009 óta elérhető a Peaknél, ez azt jelenti, hogy a vízben oldhatatlan szabad aminosavakat oldhatóvá tettük, így azonnal az izomzatodba nyomulhatnak. Az izomfehérje képződése során gyorsan működő és nagy mennyiségű BCAA aminosavakra van szüksége az izomzatodnak, melyek pontosan ilyen formában vannak jelen a malátasavban feloldott, megszárított, és kristályosított legújabb Peak kiegészítőnkben! (Total-Solution-Technológia, röviden: TS-Technológia vagy TST).

Ez a TST aminosav étrend-kiegészítő vízben kb. 10 perc alatt maradéktalanul feloldódik, és már 10 perccel a bevétele után az ÖSSZES AMINOSAV a véráramba kerül, ahonnan igen gyorsan az izomzatépítés indításához szükséges sejtek közötti térbe kerülnek. A nem Peak Bcaa TST technológiával gyártott BCAA kiegészítők (tehát az összes a Peak Bcaa TST technológia alkalmazása előtt gyártott BCAA étrend-kiegészítő), a kapszulázott termékek esetében kb. 15 perccel a bevételük után jelennek meg a vérben, majd még 60 percig keringenek az erekben, és csak ezután jutnak be a sejtek közötti térbe!

Bizonyára tudod, hogy az esszenciális aminosavak (EAA-k), de legfőképpen az L-leucin, L-izoleucin és az L-valin, tehát a BCAA-k közvetlenül szabályozzák és irányítják az új izomfehérje képződését, mely azt jelenti, hogy az izomzatod növekszik. Ahhoz, hogy meginduljon ez az izomszövet építés a szervezetedben, ahhoz e fenti aminosavaknak túlnyomásban kell lenniük a sejteket körülvevő, sejtek közötti térben.

Az EAA-k/BCAA-k többsége nem oldódik egykönnyen – pl. csak 2,2 g l-leucin képes feloldódni 100 ml vízben, az ízük pedig borzalmasan keserű. E két tényező miatt a szájon át bevett EAA-k/BCAA-k nem annyira hatékonyak, mint az aminosav-infúziók. Annak ellenére, hogy a kapszulák elfedik az aminosavak keserű ízét, az emésztőrendszerednek akkor is szüksége van némi időre az aminosavak feloldásához és vérbe juttatásához, ahonnan aztán sejtek körüli térbe kerülhetnek és izomnövekedést indukálhatnak.

Hogy az EAA-k/BCAA-k gyorsabban a sejtek körüli térbe jussanak, ahhoz az aminosav port vízben kellene feloldani a szájon át történő bevétel előtt. Egy ilyen oldat majdnem olyan gyors lenne, mint egy aminosav- infúzió. Mindössze csak 10 percet vesztenél az oldat bevétele után, az infúzióval szemben. (Ennyi idő kell ahhoz, hogy az aminosavak az emésztőrendszerből a vérbe jussanak.)

bcaa

A BCAA-k (főleg az L-leucin) különösen fokozza az inzulin kiválasztódását a szervezetben, mely az egyik tényező a BCAA-k erős izomzatépítő hatásában. Az inzulin a tesztoszteronnál is anabolikusabb hormon.  Képes vagy a szénhidrátok inzulogén hatékonyságát BCAA-kal, illetve L-leucinnal fokozni, tehát pl. kreatin vagy más tápanyagok szállítását is segítheted velük az izomsejtekhez.

Végezetül pedig a BCAA-k a diétában is rendkívüli módon hatékonyak. Stabilizálják a már megszerzett izomzatot, a fogyókúra alatt  képes leszel megtartani általuk az izomzatot. Segítségükkel az alacsony szénhidráttartalmú diéta alatt is viszonylag magasan tudod tartani a vércukorszintedet, mely által  nem érzel olyan erős éhséget és a fizikai teljesítőképességed is magasabb szinten lesz. Továbbá egy klinikai tanulmány bizonyította, hogy a BCAA-k segítenek elégetni az igen nehezen eltávolítható zsírszöveteket pl. a hasról, a csípőről és a hát alsó részéről!

Valószínűleg az emberi teljesítőképesség számára rendkívüli fontossággal bíró BCAA-k (főképp az L-leucin) épp emiatt a tulajdonságuktól is dominanciát kaptak. Az L-leucin olyan képességekkel, és tulajdonságokkal rendelkezik, melyek biztosítják számára, hogy teljesen természetes módon, gyorsabban, és közvetlenebbül jusson be az izmaidba és a sejtek közötti térbe, mint bármely más aminosav (az L-leucin nemcsak a fáradtság transzmittereket szállítja el, hanem rengeteg más anyagot, és más aminosavakat is képes mozgatni másféle receptorokról a testünkben).

A BCAA-k az egyetlen olyan aminosavak, melyek a bélből emésztés nélkül a vérbe, a vérből pedig a sejtek közötti térbe képesek jutni!

A többi aminosav, mely viszonylag gyorsan jut be a véráramba, innen sajnos a májba kerül, ahol a szervezeted működéséhez szükséges enzimeket, hormonokat stb. állít elő belőlük a tested, melyet utána a máj újra visszajuttat a vérbe. Ekkor már az izomzatod számára ezek az aminosavak nem elérhetőek.

Röviden tehát: ha 10 g BCAA-t veszel be, akkor mondhatjuk, hogy ez a 10 g a következő 2 órában a sejtek közötti térben lesz. Ha 10 g másféle aminosavat is fogyasztasz, akkor ennek nagyobb része nem a sejtek közötti térbe jut és az izomsejtek építéséhez nem lesz felhasználható. A BCAA-k a teljesítőképesség magas fokon tartásához fontosak, gyorsan és közvetlenül jutnak a sejtek közötti térbe, ahol teljes hatékonyságukban meg is maradnak, ezeket felhasználva megkezdődhet az izomzatépítés a testben.

A BCAA-k hatékonyságát még jobban emeli, ha bevételükkor kisebb mennyiségű EAA aminosavakat is beveszel. Ezzel biztosítod, hogy 100 %-osan rendelkezésre álljon minden esszenciális aminosav az izomzatépítéshez. Ha ekkor még további 15 – 40 g magas glikémiás indexű szénhidrátot is elfogyasztasz, akkor ezen aminosavak izomzatépítő működése különösen felpörög. Ilyen BCAA – EAA kiegészítők alkalmazását naponta többször is ajánljuk, edzés előtt, és/vagy után, illetve a kemény diéták esetében naponta háromszor is.

Tehát mi a különbség a fehérjeturmix és a szabad BCAA aminosavak és az esszenciális aminosavak között?

Rengeteg minden! Amit bcaa/esszenciális aminosavak bevételével azonnal el tudsz érni 5-10 percen belül, azt fehérjeturmix-szal nem. Ilyen azonnali hatások:

  • már aznap, az első edzésen azonnal érezhető a fáradtság érzeted késleltetése. Nem fáradsz el kemény edzés hatására sem, a futás tovább bírod.
  • már az első bevételkor jelentkező mentális kedv az edzéshez. Az izomzatod ideális környezetbe kerül az elfogyasztott BCAA aminosavak hatására ahhoz, hogy dolgozzon. Ma is fogsz menni edzeni!
  • azonnal megszűnik az éhségérzeted, amely igen fontos aminosav tulajdonság, ha diétázol. A BCAA aminosavak és esszenciális aminosavak normalizálják a hullámzó vércukorszintedet is.
  • ha sokat edzel, szigorúan diétázol, észre fogod venni, hogy a szervezeted falja fel a saját, már felépített izomzatodat. Ezt kizárólag ilyen BCAA vagy esszenciális aminosavakkal tudod megakadályozni.
  • az agyi funkciók tisztulása és az éles gondolkodás, koncentrálóképesség jelentkezése. Ha nem vagy képben az edzés után a munkahelyeden, a BCAA aminosavak segítenek abban, hogy akkor is tudj dolgozni.
  • kevesen tudják, de ez bizonyított: a BCAA aminosavak zsírégető hatásúak! Ez egyértelmű, nem vagy éhes és többet tudsz edzeni velük. Kell ennél több?

 

Peak BCAA TST aminosav italpor grapefruit doboz 500g
Termékleírás: Por, szabad, elágazóláncú aminosavakban gazdag ital készítéséhez.
Különösebb tudnivaló: Édesítőszerrel készült. Ez a táplálék kiegészítő nem pótolja a kiegyensúlyozott és változatos étrendet. A megadott adagolási útmutató kiegészíti az egészséges táplálkozást. Gyermekek elöl elzárva tartandó.
Kiszerelés: 500 g / doboz. Ízek: meggy, grapefruit, dinnye-mangó
Ajánlott adagolás: 13 g port 500 ml vízben keverj el egy shakerben, és az edzés előtt, vagy az edzés alatt fogyaszd el (lehetőség szerint éhgyomorra). A jelzett adag növelhető is, szigorú diéta esetén illetve nagyobb testsúlyú személyeknél. A megadott 13 g, egy kb 70 kg-os atlétának elegendő. Peak tipp: Ha a diéta során már szörnyen éhes vagy, igyál meg egy adag BCAA-TST-t. Máris normalizálódni fog a vércukor szinted, az éhség érzet csillapodik/elmúlik és a diétát se szeged meg. A teljes oldódásra kb. 10 percet kell várni.
Összetevők: L-Leucin (38,5%), L-Isoleucin (19,2%), L-Valin (19,2%), savanyítószer: almasav (malátasav) és citromsav, aroma, édesítőszer: acesulfam-K és szukralóz, savszabályozó:kaliumcitrat, színezék: azorubin és brillantfekete (a meggy íznél) és riboflavin (a grapefruit íznél), nikotinsavamid, pyridoxin-hidroklorid, cianocobalamin.
Jellemzés: A BCAA-k (elágazóláncú aminosavak) az izomzatépítéshez nélkülözhetetlenek. Sajnos ehhez más aminosavak is szükségesek, de a BCAA-k, különösen fontosak a sportolók esetében, hiszen más aminosavakkal ellentétben, a vérből nem egyből a májba kerülnek, hanem az izomsejtek közötti térbe, ahol az izomzatépítést megindíthatják amennyiben a többi szükséges aminosav is rendelkezésre áll. A Peak  BCAA-TST vegyületek, speciális szerkezetűek, ezzel a technológiával az aminosavak vízben oldhatókká válnak, így rendkívül gyorsan elérhetőek lesznek az izomzat számára.
Tápértékek 100 g-ban adagonként (13g)
Energia 308 kcal / 1308 kJ 40 kcal / 170 kJ
Fehérje 76,9 g 10,0 g
Szénhidrát < 1,0 g < 0,1 g
Zsír < 1,0 g < 0,1 g
Vitaminok adagonként (13 g) RDA*
Niacin (B3 vitamin) 1,6 mg 10%
B6 vitamin 0,14 mg 10%
B12 vitamin 0,25 µg 10%
Elágazóláncú aminosavak 100 g-ban adagonként (13g)
L-Leucin 38,5 g 5.000 mg
L-izoleucin 19,2 g 2.500 mg
L-valin 19,2 g 2.500 mg
EAN kód Kiszerelés / súly Íz EAN-szám
BCAAs – TS-technológia doboz / 500 g Black Cherry 54 53001 85192 1
BCAAs – TS-technológia doboz / 500 g Grapefruit 54 53001 85205 8

További információk

Kiszerelés

500g

Íz

Ananász, Görögdinnye, grapefruit, mangó dinnye, Meggy, Cola

Nincs még értékelés.

Írja le véleményét