Leírás
Nitro Tech Performance Series ÚJ!
Építs több izmot, mint a hagyományos tejsavó fehérjékkel! Tudományosan igazolt eredmények alapján a NITRO-TECH® formulájának segítségével 6 hét leforgása alatt 4 kilogramm szárazizom növekedés érhető el szemben az átlagos tejsavó fehérjékkel, amelyek mindössze 2,3 kilogrammos növekedést tesznek ez idő alatt lehetővé.
Ultragyors, edzés utáni aminosav felvétel! Az alapvető izomépítő összetevők mellett a NITRO-TECH® – elsőként a fehérje kiegészítők között – a három további kulcsfontosságú aminosavat is tartalmaz (alanint, glicint és taurint), mégpedig szabad formában. A NITRO-TECH® direkt úgy lett megtervezve, hogy az esszenciális és proteinogén (fehérje építő) aminosavak gyorsan megemésztődjenek, majd jussanak a véráramba, így elősegítsék a sejtregenerációt és növekedést. Ezek alapján nem meglepő módon a NITRO-TECH® az ideális választás az edzés utáni gyors aminosav bevitelhez. Az alanin, a leucin után a második legszélesebb körben felhasznált aminosava a fehérjeszintézisnek és emellett az izomsejtek egyik fő glükóz forrása is egyben intenzív munkavégzés alatt. Szakértők szerint az edzés utáni, gyors alanin bevitel segít leküzdeni az izomlázat és serkenti a fehérjeszintézist. A glicin az az aminosav, amelyről a szakértők úgy vélik, hogy a szervezet számos fontos egyéb alkotójának építőköve is egyben, mint például számos fehérjének, kreatinnak és emellett még a sejt volumenizációt is elősegíti. A taurin az izmok második legszélesebb körben felhasznált aminosava és szintén a sejt volumenizáció elősegítője. Erősebb leszel, mintha csak szimpla tejsavó fehérjét fogyasztanál!
Ajánlott adagolás:Keverj el 1-2 adagolókanál Nitro-Tech Hardcore Pro Series-to 2-4 dl hideg vízben, vagy sovány tejben. A maximális eredmények érdekében fogyassz napi három 2 adagolókanala turmixot legalább 6 héten keresztül!
Háttérinformáció:
Fehérjekészítmények IsmertetésFehérje nélkül szervezetünk számára lehetetlenné válik új izomszövet létrehozása, a meglévő edzések utáni regenerálása, sőt, adott esetben még a meglévő megtartása is. Ez tény, és kész! Fehérje nélkül NINCS izom! Tudományos kutatások igazolták, hogy a sportolók és az átlagosnál aktívabb életmódot élők fehérje szükséglete nagyobb, amit igazán hatékonyan csak kiegészítők formájában tudunk pótolni. A fehérjéket két fő csoportra oszthatjuk: növényi (szója, búza, rizs, …) forrásból és állati (tojás, tej, hús, …) forrásból származóakra. A fehérjék aminosavak láncaiból álló komplex vegyületek. A fehérjéket felépítő aminosavakat aszerint, hogy a szervezetünk más aminosavakból is elő tudja-e őket állítani vagy sem, ún. esszenciális és nem-esszenciális aminosavakra oszthatók. Azok a fehérjeforrások, melyek minden esszenciális, azaz a szervezetünk számára nélkülözhetetlen aminosavat tartalmazna a teljes értékő fehérjék, míg azok, melyek NEM tartalmaznak minden esszenciális aminosavat a NEM teljes értékű fehérjék. Sajnos a növényi fehérjék közül csak a szója és a búza az, amely teljesértékűnek tekinthető. A fehérjék osztályozására dolgozták ki az ún. biológiai érték (BV) fogalmát. Ezen az elképzelt skálán azok a fehérjék érnek el nagyobb pontszámot, melyeket a szervezetünk hatékonyabban, jobban képes beépíteni. A legjobb fehérjeforrások ezen a skálán a tejsavó és a tojásfehérje. Melyik fehérjeforrás a számomra legjobb választás? Tej? Tejsavó? Tojás? Szója? Miért használjukAz aktív életmódot élőknek (sportolók, rekreációs edzésekben rendszeresen résztvevők, fizikai vagy pszichikai megterhelésnek kitett egyének) a szervezetük megnövekedett fehérjeigényét a hagyományos táplálékokból (hús, tojás, tej) csak sok nemkívánatos anyag (zsír és/vagy cukor) bevitele mellett tudják biztosítani. Arról nem is beszélve, hogy a napi 5-6 főtt étel (sülthús, főtt tojás, túró) elkészítése mennyi időt vesz el. A fehérjekiegészítők kényelmes, egyszerű és mára már finom alternatívái egy gondosan elkészített, fehérjedús étkezésnek. A különböző fehérjeporoknak emellett számos egyéb egészséges hatása is van: a szójafehérje antioxidáns hatású, gátolja a rákos sejtek szaporodását, speciális összetevőin keresztül gyorsítja az anyagcserét, így kiválóan alkalmas fogyókúra alatti használatra, a tejsavóban található immunoglobulinok kedvező hatással vannak az immunrendszerre, védenek a gyulladásos betegségekkel szemben, stb. Hogyan használjukMennyiség: első lépésként meg kell határoznunk a napi fehérjeszükségletünket. Irányelvként elmondható, hogy egy testépítéssel foglalkozó egészséges felnőtt férfinak 2-3 gramm fehérjére van szüksége testsúlykilogrammonként naponta. Ez egy 90 kg-os egyén esetében 180-270 grammot jelent. Időzítés: a fehérje kiegészítők a nap bármely szakában használhatók. Van pár olyan időpont, amikor kifejezetten előnyös vagy ajánlott a fehérjék használata. Az első a reggeli első étkezés. Az egész éjszaka éhező izomzatnak egy gyorsan felszívódó, könnyen emészthető fehérjeturmix egész napra szóló anabolikus lökést ad. A második az edzést követő étkezés (30-60 perccel az edzés után), amit a szakzsargonban “anabolikus ablaknak” is neveznek. Ez az időpont különösen fontos az edzés alatt kiürült glikogénraktárak egyszerű szénhidrátokkal való feltöltésében, és a mikrosérüléseket szenvedett izomzat aminosavakkal történő minél gyorsabb regenerálásában. A harmadik fontos időpont a lefekvés előtti utolsó étkezés, amikor az egész éjszakára szóló (lehetőleg lassú felszívódású) fehérjemennyiséget be kell vinni. Szinergikusan erősíti a hatásátNéhány kivételtől eltekintve nincs olyan készítmény, amit kifejezetten fehérjékkel együtt kellene szedni. Az egyik ilyen kivétel a fehérjék emésztését, feldolgozását, felszívódását és beépülését segítő Aminogen™. Az Aminogen egy olyan fehéreszállító mátrix, amely segíti az aminosavak átjutását a felszívódási rendszeren, biztosítva ezzel a fehérjekészítmény tökéletesebb felszívódását. Friss kutatások azt is igazolták, hogy a tejsavó fehérje kreatinnal és szénhidráttal szedve a legjobb edzés utáni izomregeneráló ital. Természetes előfordulásaAz élő szervezet számos szövetét fehérjék alkotják. Mint azt már említettük, a fehérjeforrások feloszthatók növényi és állati forrásokra, teljesértékűekre és nem teljesértékűekre, valamint osztályozhatók biológiai értékük (hasznosulásuk) szerint. A legfontosabb emberi használatú fehérjeforrások a húsok, a tojás és a tejtermékek. Növényeink is tartalmaznak fehérjét, de ezek a testépítők táplálkozásában nem játszanak komoly szerepet. Esetleges mellékhatásaiBiztonság: a fehérje a négy makronutriens (fehérjék, szénhidrátok, zsírok és víz) egyike, mely nélkül az élet elképzelhetetlen. Ha nem visszük be rendszeresen a megfelelő mennyiséget belőle, nem csak az egészségünk károsodik, hanem életveszélyes hiányállapot (malnutricio) is kialakulhat. Ennek ellenére mégis meg kell említeni azt, hogy a nagy mennyiségű fehérje fogyasztásának egyes tudományos kutatások szerint lehetnek ha nem is káros, de kellemetlen mellékhatásai. A kivételesen nagy izomtömeg olyan mértékű fehérjefogyasztást kíván meg, ami már veszélyes lehet az emésztőrendszer, a máj és a vese működésére. Azt be kell látni, hogy a kivételes testalkat kivételes áldozatokat igényel. Toxicitás: Nem ismert. Tiltólista: a fehérje az életbenmaradásunkhoz szükséges makronutriens, semmilyen tiltólistán nem szerepel. |
|
Istyu –
Jó íze van, vízzel, tejjel jól oldódik, és a hatása tényleg brutális! Csak ajánlani tudom, biztos veszek még belőle.