Leírás
Az Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey Protein egy 100%-os tejsavó protein készítmény, amely már 2004-es indulásakor magasra tette a lécet. A harmadik generációs ON 100% tejsavó protein pedig egyet jelent az ON 100% Whey Gold Standard kitüntetéssel.
Kevés márka mondhatja el ezt magáról. Az első és második generációhoz hasonlóan ez az ON 100% Whey Gold Standard-os tejsavó protein optimális összetételben tartalmaz: – Mikrofilterezett tejsavó protein izolátumot – Ioncserélt tejsavó protein izolátumot – Ultrafilterezett tejsavó fehérje izolátumot – HYDROWHEY hidrolizált tejsavó peptideket – Több mint 5g BCAA – Több mint 4g Glutamine – Csupán 3g szénhidrátot Mivel tud többet az ON 100% Whey Gold Standard Protein?Az ON 100% Whey Gold Standard tejsavó protein minden egyes adagja megad minden olyan tápanyagot, amire szüksége van (tiszta, természetes fehérjét), de semmi nem kívánt anyagot (zsír, telített zsír, koleszterol, laktóz és más szénhidrátok). Az ON 100% Whey Gold Standard Protein a 2004-es kezdetektől piacvezető az USA-ban. Alig egy kiskanálnyi adagban 24g protein van, tehát 79%-os a fehérjetartalma. A hidrolizált HidroWhey nagyobb arányú jelenléte és az alacsony molekula tömegű hidrolizált peptidek segítenek abban, hogy az ON 100% Whey Gold Standard Protein még gyorsabban kifejtse hatását. Az ON 100% Whey Gold Standard Protein laktázt és aminogén emésztési enzimet tartalmaz annak érdekében, hogy gyorsabb és hatékonyabb legyen a felszívódás, és a laktózra érzékenyek is bátran fogyaszthassák. Tudj meg többet itt: wheygoldstandard.com Felhasználási javaslat:Egy adagolókanál ON 100% Whey Gold Standard Protein port oldj fel 300ml vízben és fogyaszd edzések után.
Háttérinfomáció: IsmertetésFehérje nélkül szervezetünk számára lehetetlenné válik új izomszövet létrehozása, a meglévő edzések utáni regenerálása, sőt, adott esetben még a meglévő megtartása is. Ez tény, és kész! Fehérje nélkül NINCS izom! Tudományos kutatások igazolták, hogy a sportolók és az átlagosnál aktívabb életmódot élők fehérje szükséglete nagyobb, amit igazán hatékonyan csak kiegészítők formájában tudunk pótolni. A fehérjéket két fő csoportra oszthatjuk: növényi (szója, búza, rizs, …) forrásból és állati (tojás, tej, hús, …) forrásból származóakra. A fehérjék aminosavak láncaiból álló komplex vegyületek. A fehérjéket felépítő aminosavakat aszerint, hogy a szervezetünk más aminosavakból is elő tudja-e őket állítani vagy sem, ún. esszenciális és nem-esszenciális aminosavakra oszthatók. Azok a fehérjeforrások, melyek minden esszenciális, azaz a szervezetünk számára nélkülözhetetlen aminosavat tartalmazna a teljes értékő fehérjék, míg azok, melyek NEM tartalmaznak minden esszenciális aminosavat a NEM teljes értékű fehérjék. Sajnos a növényi fehérjék közül csak a szója és a búza az, amely teljesértékűnek tekinthető. A fehérjék osztályozására dolgozták ki az ún. biológiai érték (BV) fogalmát. Ezen az elképzelt skálán azok a fehérjék érnek el nagyobb pontszámot, melyeket a szervezetünk hatékonyabban, jobban képes beépíteni. A legjobb fehérjeforrások ezen a skálán a tejsavó és a tojásfehérje. Melyik fehérjeforrás a számomra legjobb választás? Tej? Tejsavó? Tojás? Szója? Miért használjukAz aktív életmódot élőknek (sportolók, rekreációs edzésekben rendszeresen résztvevők, fizikai vagy pszichikai megterhelésnek kitett egyének) a szervezetük megnövekedett fehérjeigényét a hagyományos táplálékokból (hús, tojás, tej) csak sok nemkívánatos anyag (zsír és/vagy cukor) bevitele mellett tudják biztosítani. Arról nem is beszélve, hogy a napi 5-6 főtt étel (sülthús, főtt tojás, túró) elkészítése mennyi időt vesz el. A fehérjekiegészítők kényelmes, egyszerű és mára már finom alternatívái egy gondosan elkészített, fehérjedús étkezésnek. A különböző fehérjeporoknak emellett számos egyéb egészséges hatása is van: a szójafehérje antioxidáns hatású, gátolja a rákos sejtek szaporodását, speciális összetevőin keresztül gyorsítja az anyagcserét, így kiválóan alkalmas fogyókúra alatti használatra, a tejsavóban található immunoglobulinok kedvező hatással vannak az immunrendszerre, védenek a gyulladásos betegségekkel szemben, stb. Hogyan használjukMennyiség: első lépésként meg kell határoznunk a napi fehérjeszükségletünket. Irányelvként elmondható, hogy egy testépítéssel foglalkozó egészséges felnőtt férfinak 2-3 gramm fehérjére van szüksége testsúlykilogrammonként naponta. Ez egy 90 kg-os egyén esetében 180-270 grammot jelent. Időzítés: a fehérje kiegészítők a nap bármely szakában használhatók. Van pár olyan időpont, amikor kifejezetten előnyös vagy ajánlott a fehérjék használata. Az első a reggeli első étkezés. Az egész éjszaka éhező izomzatnak egy gyorsan felszívódó, könnyen emészthető fehérjeturmix egész napra szóló anabolikus lökést ad. A második az edzést követő étkezés (30-60 perccel az edzés után), amit a szakzsargonban “anabolikus ablaknak” is neveznek. Ez az időpont különösen fontos az edzés alatt kiürült glikogénraktárak egyszerű szénhidrátokkal való feltöltésében, és a mikrosérüléseket szenvedett izomzat aminosavakkal történő minél gyorsabb regenerálásában. A harmadik fontos időpont a lefekvés előtti utolsó étkezés, amikor az egész éjszakára szóló (lehetőleg lassú felszívódású) fehérjemennyiséget be kell vinni. Szinergikusan erősíti a hatásátNéhány kivételtől eltekintve nincs olyan készítmény, amit kifejezetten fehérjékkel együtt kellene szedni. Az egyik ilyen kivétel a fehérjék emésztését, feldolgozását, felszívódását és beépülését segítő Aminogen™. Az Aminogen egy olyan fehéreszállító mátrix, amely segíti az aminosavak átjutását a felszívódási rendszeren, biztosítva ezzel a fehérjekészítmény tökéletesebb felszívódását. Friss kutatások azt is igazolták, hogy a tejsavó fehérje kreatinnal és szénhidráttal szedve a legjobb edzés utáni izomregeneráló ital. Természetes előfordulásaAz élő szervezet számos szövetét fehérjék alkotják. Mint azt már említettük, a fehérjeforrások feloszthatók növényi és állati forrásokra, teljesértékűekre és nem teljesértékűekre, valamint osztályozhatók biológiai értékük (hasznosulásuk) szerint. A legfontosabb emberi használatú fehérjeforrások a húsok, a tojás és a tejtermékek. Növényeink is tartalmaznak fehérjét, de ezek a testépítők táplálkozásában nem játszanak komoly szerepet. Esetleges mellékhatásaiBiztonság: a fehérje a négy makronutriens (fehérjék, szénhidrátok, zsírok és víz) egyike, mely nélkül az élet elképzelhetetlen. Ha nem visszük be rendszeresen a megfelelő mennyiséget belőle, nem csak az egészségünk károsodik, hanem életveszélyes hiányállapot (malnutricio) is kialakulhat. Ennek ellenére mégis meg kell említeni azt, hogy a nagy mennyiségű fehérje fogyasztásának egyes tudományos kutatások szerint lehetnek ha nem is káros, de kellemetlen mellékhatásai. A kivételesen nagy izomtömeg olyan mértékű fehérjefogyasztást kíván meg, ami már veszélyes lehet az emésztőrendszer, a máj és a vese működésére. Azt be kell látni, hogy a kivételes testalkat kivételes áldozatokat igényel. Toxicitás: Nem ismert. Tiltólista: a fehérje az életbenmaradásunkhoz szükséges makronutriens, semmilyen tiltólistán nem szerepel. |
|
Sárfi –
Ár-érték arányban az egyik legjobb. Könnyen oldódik és nem túl édes.
Krisztina –
A kedvencem, könnyen oldódik és nagyon finom!
bacarditender –
Régóta kerestem egy magas fehérje, aminosav és alacson szénhidráttartalmú táplálékkiegészítőt, melyet kiváló íze miatt hosszú időn keresztül tudok élvezni anélkül, hogy megunnám. Ez a termék minden szükséges tápanyagot tartalmazza, a legjobb minőségben, ami megfelelően ki tudja egészíteni a napi fehérjebevitelt. A választás során az is szempont volt, hogy a nagy kiszerelés miatt ne egy hatalmas, ám mégis félig üres műanyag vödörben legyen a fehérje. A tasakos megoldás kevesebb heyet foglal és a szelektív hulladékgyűjtést is megkönnyíti.
Patai Krisztina –
Isteni finom és kedvező az ára is
geribeats –
Az első fehérje, amit kipróbáltam életem során. Duplacsokis. Nagyon finom és jó kiegészítő! Maradok ennél, ez tuti. 5*