Leírás
A macskakarom (Uncaria Tamentosa) a perui őserdők mélyéről indult el világhódító útjára, az őserdők lakói elsősorban gyulladáscsökkentőként, fertőzések kezelésére, daganatos elváltozások gyógyítására és ízületi panaszok enyhítésére használták. A macskakaromból készített főzet erős antioxidáns és immunstimuláló hatású. Egyes kutatók szerint antioxidáns képessége 300-szor nagyobb, mint a C-vitaminé, és akár 60 %-kal is növelheti az immunitást. Elkészítése: 1 liter vízben főzzünk fel 1 evőkanál kérget. A nagyobb hatékonyság céljából érdemes a növényt a tea főzése előtt 1-2 órán át hideg vízben áztatni, majd kb. 20 percig főzni, és utána állni hagyni, egészen addig, amíg ki nem hűl, majd átszűrni. A tea szép rózsaszínű lesz, kellemes íze pedig a keserűmanduláéra emlékeztet.
Nincs még értékelés.